Jak se podaří určit varietu rostliny?

Obsah

Jak se podaří určit varietu rostliny?

Jak se podaří určit varietu rostliny?

Zatímco někdy se odborníkům podaří určit i poddruh nebo varietu dané rostliny, jindy jsou si jistí pouze jejím rodem. Vždy jim pomůže, když lidé zašlou více fotografií, včetně detailů květu, listu či stonku. Aplikace u odpovědi zobrazuje také míru jistoty, s jakou se jedná právě o rostlinu s určeným názvem.

Jak určit název neznámé rostliny?

Určit název neznámé rostliny pomáhá od letošní zimy lidem z celého světa česká aplikace FlowerChecker. Stačí jen přes mobil nebo web zaslat fotografii dané rostliny. Nebo ještě lépe několik fotografií, aby mohl tým vědců rostlinu snáze identifikovat. A počkat chvíli na konečnou odpověď. Víme, reklamy jsou otravné.

Jak vysazovat rostliny v mrazíku?

Říjen 1 Zelenina a bylinky. V říjnu je poslední čas k vyzvednutí trsů bylinek, které pak můžete rychlit a používat i v zimě. ... 2 Dřeviny. Od poloviny října do prvních mrazíků lze vysazovat v podstatě všechny ovocné stromy a keře, pouze choulostivé broskvoně dříve (V drsnějších klimatických oblastech se dříve vysazují i meruňky a ... 3 Květiny. Cibule tulipánů vysazujeme v září, případně počátkem října. Zdroj: Jurga Jot / Shutterstock.com V teplých dnech první poloviny října můžete stále ještě vysazovat okrasné cibuloviny.

Co jsou mobilní aplikace zaměřené na určování rostlin?

Mezi mobilními aplikacemi zaměřenými na určování rostlin se jedná podle nich téměř o unikát, a proto by se se svou aplikací chtěli přihlásit také do soutěže Nápad roku. “Metody strojového učení si s touto úlohou dosud nedokáží poradit, proto jsme se rozhodli zapojit tým lidí.

Související příspěvky: