Co vám může dešťová voda ušetřit?

Obsah

Co vám může dešťová voda ušetřit?

Co vám může dešťová voda ušetřit?

Dešťová voda vám může ušetřit spoustu výdajů za vodu. Kromě zalévání zahrady se dá dešťová voda použít i v domě jako užitková voda pro WC a praní! Pokud ale používáte dešťovou vodu pouze na zalévání zahrady, vystačíte si s obyčejným plastovým barelem. Mezi zahrádkáři jsou v poslední době doslova hitem tzv.

Proč dešťovou vodu používat v domácnosti?

V případě, že budete dešťovou vodu využívat i v domácnosti, neměla by teplota skladované vody překročit 16 °C. U vyšší teploty hrozí množení bakterií a kažení vody. Ideálně je proto dobré nádrže na dešťovou vodu skladovat pod zemí (zakopané), kdy vám půda požadovanou teplotu zajistí. Důležitá je také filtrace vody.

Jak vyčistit vodu na zahradu?

Zkalenou vodu přitom odsávat malým kalovým čerpadlem. Vodu na zalévání zahrady můžete vyčistit také pomocí různých speciálních preparátů, které se dají běžně koupit na trhu. V minulosti se hojně využívala modrá skalice. Ta ale může ublížit i živočichům, kteří do vody patří.

Jak vyčistit vodu v nádrži?

Při vyprázdnění nádrže je dobré případně vyčistit i přívodní potrubí, ve kterém by se za nějaký čas množily bakterie. Když necháte vodu ve venkovní povrchové nádrži příliš dlouho, může dokonce i začít hnít. Proti hnití a mikroorganismům pomůže nejen zavírání nádob s vodou, ale také častá výměna vody a čištění.

Související příspěvky: