Jaké je správné umístění Lednice?

Obsah

Jaké je správné umístění Lednice?

Jaké je správné umístění Lednice?

Základem je jistě správné umístění lednice. Funguje zlatá střední cesta – ani moc chladné, ani moc teplé místo. Nenechávejte ji tedy ohřívat se u kamen. S každým stupněm nad 20 °C totiž zvýšíte spotřebu o 4–6 %. Rovněž není dobré nechat ji kochat se výhledem z okna.

Jak udržet Lednice déle čerstvá?

Mohou vám pomoci udržet obsah lednice déle čerstvý a tím i ušetřit nejen za nákup nových potravin, ale často i při platbě za spotřebovanou elektřinu. Základem je jistě správné umístění lednice. Funguje zlatá střední cesta – ani moc chladné, ani moc teplé místo. Nenechávejte ji tedy ohřívat se u kamen.

Jak snížit teplotu uvnitř lednic?

Některé typy lednic už sice umějí rychle snížit teplotu uvnitř na tu, kterou jste si nastavili, ale každý takový rychlý výkon chlazení znamená i trochu větší objem odebrané elektřiny. Správným a včasným dovíráním tak můžete ušetřit.

Co se stane, když otevřete dveře Lednice?

Občas se také divíte, když otevřete dveře lednice? Dbejte o její čistotu a pravidelně také kontrolujte, co už je zbytečné chladit, protože byste to stejně po uplynutí doby použitelnosti nejedli, nebo nepili Nestačí si jen lednici koupit a pak se o ni už nestarat. Chladnička potřebuje alespoň jednou za čas naši péči.

Související příspěvky: