Kde pěstovat rostliny přes zimu?

Obsah

Kde pěstovat rostliny přes zimu?

Kde pěstovat rostliny přes zimu?

Balkonovým a přenosným rostlinám v mnoha druzích a odrůdách musíte vybrat k přezimování místo podle jejich nároků. Některé květiny zimují ve tmě a chladu, jiné potřebují světlo a vyšší teploty. Vhodným místem k uložení rostlin přes zimu jsou chladné chodby s dostatkem světla či sklepy s možností větrání.

Kde se pěstují hlíznaté rostliny?

Využít můžete i garáže, ve kterých nemrzne, a některé balkonovky lze přezimovat v nevytápěném pokoji na okně. Oblíbené hlíznaté rostliny jsou nenáročné, co se spotřeby místa týče. Hlízy se po prvních mrazících vyndají ze země, očistí a skladují při teplotách kolem plus deseti stupňů.

Kde lze rostliny přezimovat v nevytápěném pokoji?

Některé květiny zimují ve tmě a chladu, jiné potřebují světlo a vyšší teploty. Vhodným místem k uložení rostlin přes zimu jsou chladné chodby s dostatkem světla či sklepy s možností větrání. Využít můžete i garáže, ve kterých nemrzne, a některé balkonovky lze přezimovat v nevytápěném pokoji na okně.

Jak vysazovat rostliny v mrazíku?

Říjen 1 Zelenina a bylinky. V říjnu je poslední čas k vyzvednutí trsů bylinek, které pak můžete rychlit a používat i v zimě. ... 2 Dřeviny. Od poloviny října do prvních mrazíků lze vysazovat v podstatě všechny ovocné stromy a keře, pouze choulostivé broskvoně dříve (V drsnějších klimatických oblastech se dříve vysazují i meruňky a ... 3 Květiny. Cibule tulipánů vysazujeme v září, případně počátkem října. Zdroj: Jurga Jot / Shutterstock.com V teplých dnech první poloviny října můžete stále ještě vysazovat okrasné cibuloviny.

Související příspěvky: