Jak odtrhnete jahody?

Obsah

Jak odtrhnete jahody?

Jak odtrhnete jahody?

Odtrhnutím stopky navíc vznikne rána, která může být vstupní branou pro hnilobu. Nikdy také netrhejte jahody se zelenými špičkami s tím, že v pokojové teplotě "dojdou". Sklízejte je až v okamžiku, kdy je celý plod plně probarvený. Nesmí ale být přezrálý. Pravděpodobně se teď ošklíbáte, že ocet a jahody nejdou dohromady.

Jaké jsou jahody množení?

Převislé jahody množení. Jahodníky se obvykle rozmnožují odnožováním. Na šlahounu vyroste většinou několik dceřiných rostlinek. Tyto rostlinky oddělte od sebe nůžkami, přičemž každé rostlince ponechejte cca 2–4 cm dlouhý zbytek šlahounu (z té silnější části).

Jaké jahody sklízíte?

Pokud jahody sklízíte sami vlastnoručně, ať už na zahrádce nebo na plantážích, zapamatujte si pro příští sbírání, že je musíte trhat i se stopkami. Jinak totiž rychle začnou vysychat, neudrží si dostatečný obsah vody a budou se scvrkávat.

Jak dlouho vydrží plody na jahodách?

Nebojte, vůně octa vyprchá a jahody vydrží až dva týdny čerstvé. Pokud chcete mít i mimo sezonu jahody do bublanin, koláčů, knedlíků i do koktejlů, je nejlepší zamrazit celé plody. Při následném rozmrazování z nich totiž nevyteče tolik šťávy. Vyberte si neotlučené pevné plody.

Související příspěvky: