Kdo je žralok bílý?

Obsah

Kdo je žralok bílý?

Kdo je žralok bílý?

Žralok bílý (Carcharodon carcharias) či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitých vyskytující se většinou v pobřežních vodách. Dosahuje maximální délky okolo 7 metrů a hmotnosti i více než 3 tun.

Proč byl žralok bílý proslaven?

Žralok bílý je proslaven zvláště díky filmu Čelisti, který mu dal znaky nebezpečného stroje na zabíjení. Pro lidi je sice podle statistik nejnebezpečnější (z těchto důvodů se mu také říká žralok lidožravý), ale lidské maso není na jeho jídelníčku. Útoky na člověka jsou způsobeny podobností lidí a ploutvonožců.

Kdo je žralok veliký?

Žralok veliký Žralok veliký Žralok veliký Žralok veliký Stupeň ohrožení podle IUCN Stupeň ohrožení podle IUCN ohrožený druh ohrožený druh Vědecká klasifikace Vědecká klasifikace 13 more rows ...

Kde se nachází žralok veliký?

Žralok veliký je pobřežní až oceánský žralok, který se vyskytuje v Atlantiku a Pacifiku (v Indickém oceánu jen u pobřeží Austrálie, Indonésie a Jižní Afriky), ve studených i v teplejších vodách většinou u pevninských mělčin. Preferuje teplotu vody od 8 do 14 °C. Je to vysoce stěhovavý druh.

Související příspěvky: