Proč jsou macešky rozptýlené?

Obsah

Proč jsou macešky rozptýlené?

Proč jsou macešky rozptýlené?

Maceškám vyhovuje rozptýlené sluneční světlo spojené s s propustnou půdou dostatečně zásobenou živinami a vláhou. Nesnášejí přímé sluneční světlo a sucho. Při správném umístění a odpovídající péči macešky pokvetou celé léto až do podzimu. Pravidelně je zalévejte a udržujte půdu kyprou, prostou plevelů.

Jak vybírat macešky?

Vybírat můžete macešky s květy obřími, středními nebo malými v nejrůznějších odstínech. Asi nejjednodušší je, když si koupíte již připravený substrát, který většinou obsahuje i hnojivo na několik týdnů. Nejlepší je pro macešky stanoviště s dostatkem slunce, ale dokážou se vyrovnat i s polostínem.

Jak použít macešky na zahradu?

Macešky mají rády slunné stanoviště. Macešky se stejně dobře hodí i na záhony. Dáváme je na okraje záhonů, do předzahrádek, mezi keře růží. Taky se kombinují s vyššími cibulovinami, kdy macešky tvoří spodní patro.Vyhovuje jim živná půda, použijeme substráty pro květiny nebo půdu obohatíme zahradnickým substrátem.

Jak se macešky hodí do kvetoucích kompozic?

Macešky se výborně hodí do různých kvetoucích kompozic, nejvíce parády nadělají s afrikány, astrami čínskými, begoniemi a dalšími rostlinami, které hýří nádhernými barvami po celé letní období. Macešky na choroby netrpí, ale škůdci je mohou potrápit. Většina z vás pravděpodobně ví, jak to dopadne po nájezdu slimáků.

Související příspěvky: