Jaké jsou role rostlin v akváriu?

Obsah

Jaké jsou role rostlin v akváriu?

Jaké jsou role rostlin v akváriu?

Rostliny hrají důležitou roli při budování biologické rovnováhy v akváriu, absorbují dusičnany a fosfáty, které se mohou hromadit v akváriu, čímž snižují jejich koncentraci. V procesu fotosyntézy rostliny absorbují oxid uhličitý a uvolňují kyslík, což přispívá k normalizaci procesů oxidace odpadních produktů ryb a mrtvých organických látek.

Kdo jsou rostliny?

Rostliny (Plantae, nověji jako superskupina Archaeplastida) je říše eukaryotických a převážně fotosyntetických organismů. Odhaduje se, že se na Zemi vyskytuje asi 350 000 druhů rostlin (včetně semenných rostlin, mechorostů a kapraďorostů).Zatím bylo popsáno asi 290 000 druhů, z nichž je asi 260 000 semenných, 15 000 mechorostů a zbytek tvoří zejména kapraďorosty a ...

Jaké jsou dělení nižších rostlin?

Nejjednodušší dělení rostlin rozeznává nižší rostliny ( Thallobionta ), jejichž tělem je stélka (thallus), a vyšší rostliny ( Cormobionta ), jejichž tělo se skládá z orgánů (kromě primitivních skupin, jako jsou mechorosty ). V současnosti se tyto pojmy již používají zřídka. Termín „nižší rostliny“ totiž zahrnoval druhy, které nejsou příliš příbuzné.

Proč pěstovat akvarijní rostliny?

Zároveň musíte pochopit, že akvarijní rostliny jsou dalším článkem v řetězci biologické rovnováhy, který vyžaduje pozornost, péči a řádnou údržbu. Každý akvarista a nováček a profesionální, tak či onak, se potýkají s problémy pěstování akvarijních rostlin, s jejich chorobami a léčbou.

Související příspěvky: