Co platí na plevel v trávníku?

Obsah

Co platí na plevel v trávníku?

Co platí na plevel v trávníku?

Zjistili jsme proto, co na plevel v trávníku platí a jak s ním účinně bojovat. Řada majitelů trávníků mi teď dá za pravdu. Začne to pár rostlinkami, jenže když si jich nevšímáme, je na konci léta zatravněná plocha plevelů plná.

Proč je plevel v trávníku nežádoucí?

Přítomnost pampelišky, jitrocele, sedmikrásek, jetele, řebříčku a celé řady dalších rostlin je v dokonalém trávníku nežádoucí. Zjistili jsme proto, co na plevel v trávníku platí a jak s ním účinně bojovat. Řada majitelů trávníků mi teď dá za pravdu.

Jaké jsou druhy plevelů v našich zahradách?

Nejčastějšími druhy plevelů v našich zahradách jsou z jednoletých rostlin lebedy, kokošky, svízele, rozrazily, merlíky, hluchavky, ptačinec, penízek a další, z vytrvalých pak pampeliška, jetel, jitrocel, řebříček, bršlice, mochna, šťovík, sedmikráska, pýr a pcháč. Jak na údržbu trávníku v horkém létě?

Kdy použít postřik na plevel?

Kdy použít postřik na plevel? Dvouděložné vytrvalé plevele jsou bohužel často velmi odolné, možná si tak přece jen budete muset vzít na pomoc herbicidy. Většina přípravků je ve formě postřiku nebo pěny, existují ale i přípravky granulované.

Související příspěvky: