Proč jsou japonské javory atraktivní?

Obsah

Proč jsou japonské javory atraktivní?

Proč jsou japonské javory atraktivní?

Japonské javory jsou atraktivní svými ohnivě červenými listy, zejména na podzim. Vybarvení listů je ovlivněno i počasím během pozdního léta a podzimu, proto nemusí být intenzita zbarvení každý rok stejná. Nejlépe se listy vybarvují, pokud je podzim slunečný, ale chladnější.

Jak rozdělit japonské javory?

Pro zahrádkáře však postačí rozdělení japonských javorů do dvou skupin. Kultivary skupiny 'Palmatum' mají vzpřímený růst s kulovitou korunou a listy složené z pěti až devíti laloků. Skupina japonských javorů 'Dissectum' roste kaskádovitě a listy jsou velmi jemné a členité, téměř jako krajka.

Jaká je zálivka japonských javorů?

Důležitá je pro japonské javory zálivka: přemokření jim nesvědčí, přeschnutí jim přivodí trvalé poškození (zkroucení) listů a zpomalí růst. Bal by neměl nikdy vyschnout. Zalévejte pokud možno měkkou dešťovou vodou, není-li, tak odstátou.

Co jsou japonské javory?

Japonské javory jsou ozdobou zahrady, jejichž listy jemné jako motýlí křídla mění barvu po celé vegetační období a nejkrásnější jsou na podzim. Poradíme, jak se o ně starat. Když se řekne javor, člověk si představí vzrostlý strom.

Související příspěvky: