Jak se připravit na výměnu pneu?

Obsah

Jak se připravit na výměnu pneu?

Jak se připravit na výměnu pneu?

Jak se připravit na bezpečnou výměnu pneu 1 Šrouby je nutné povolit ještě na zemi. Stačí cca o půl závitu. 2 Zařaďte rychlost a zatáhněte ruční brzdu. 3 Vozidlo zvedněte zvedákem v místech, které k tomu určil výrobce auta. Abyste se vyhnuli jakémukoli riziku zranění,... 4 Až budete mít auto nahoře, dejte pod něj pro jistotu ještě špalek. More ...

Jak uskladnit pneumatiky?

Většina z nás ale přemýšlí nad uskladněním pneumatik hlavně v situaci přezouvání z letních pneu na zimní a naopak. Ještě než pneumatiky sundáte z vozu, resp. je uložíte, poznačte si místo jejich používání (LZ - levá zádní, PZ - pravá zadní apod.). Příště pak můžete vyměnit přední pneu za zadní, abyste pneumatiky rovnoměrně opotřebovali.

Jaké je nejlepší řešení pro uskladnění pneumatik?

Ideální by bylo, abyste z nich eliminovali zátěž, tj. sundali pneumatiky z vozidla nebo auto umístili na podpěry tak, aby pneumatiky nebyly namáhány. Většina z nás ale přemýšlí nad uskladněním pneumatik hlavně v situaci přezouvání z letních pneu na zimní a naopak.

Jaká je poloha uskladněných pneumatik?

Poloha uskladněných pneumatik se liší v závislosti na tom, zdali skladujeme pneumatiky bez ráfku (disku) nebo s ráfkem (diskem). Pneumatiky s ráfkem můžeme naskládat na sebe nebo je zavěsit na ráfek. Do sloupce dáváme maximálně čtyři kusy pneumatik a jednou za 3-4 týdny pneumatiky přerovnáme. Vrchní dáme do spodu a spodní úplně navrch.

Související příspěvky: