Jak si udržet vlhkost doma?

Obsah

Jak si udržet vlhkost doma?

Jak si udržet vlhkost doma?

Nejste-li si jisti, jakou vlhkost doma máte, můžete si pořídit teploměry s vlhkoměrem, nebo samostatné vlhkoměry. Správnou relativní vlhkost nezapomínejte udržovat i v kancelářích. Jestliže se vám vlhkost nedaří udržet v příslušných hodnotách, pak vězte, že na trhu je celá řada kvalitních zvlhčovačů vzduchu, ať už parních nebo ultrazvukových.

K čemu slouží vlhkost vzduchu?

Velmi důležitým faktorem je také vlhkost vzduchu. K tomu, abychom dobře posoudili vlhkost vzduchu v našem okolí, slouží veličina s názvem relativní vlhkost vzduchu. Udává se v procentech, přičemž 0 procent představuje absolutně suchý vzduch a 100 procent vlhkosti pak dokonale vlhký vzduch prosycený párou.

Jaká je správná vlhkost v bytě?

Doporučená správná vlhkost v bytě je v zimě 45 až 60 % a v létě pak od 40 do 55 %. Vždy by se mělo jednat o rozmezí 40 % až 60 %. Je velmi zajímavé, že v některých českých domácnostech je v zimě relativní vlhkost vzduchu pouze kolem 20 %.

Jak hodnotit vlhkost vzduchu?

Nejen teplota ovlivňuje naše zdraví a spokojený život. Velmi důležitým faktorem je také vlhkost vzduchu. K tomu, abychom dobře posoudili vlhkost vzduchu v našem okolí, slouží veličina s názvem relativní vlhkost vzduchu.

Související příspěvky: