Proč je Venuše hlubší než Venuše?

Obsah

Proč je Venuše hlubší než Venuše?

Proč je Venuše hlubší než Venuše?

Váš hlas bude na Venuši hlubší, protože její hustá atmosféra způsobí, že vaše hlasivky budou vibrovat pomaleji. 7. V roce 1970 získal Sovětský svaz další prvenství v mocenském boji o dobývání vesmíru. Právě 17. srpna vyslal z kazašského Bajkonuru sondu s názvem Veněra 7, která jako první zemské těleso dosáhla povrchu jiné planety.

Kterou planetou je Venuše?

12. Venuše je jednou ze dvou planet Sluneční soustavy, která se otáčí v opačném směru než ostatní planety, tedy ve směru hodinových ručiček od východu na západ. Druhou je Uran. 13. Venuše nemá žádné měsíce ani kruhy.

Jak je Venuše podobná Zemi?

1. Jeden den na Venuši je delší než rok. 2. Ze všech planet Sluneční soustavy je Venuše co se podobnosti týče Zemi nejblíže. Má podobnou velikost, orbit i složení. 3. Na Venuši sněží kov. 4. Povrchová gravitace Venuše, Saturnu, Uranu a Neptunu je podobná té zemské.

Jak dlouho dosáhla Venuše na povrch jiné planety?

Právě 17. srpna vyslal z kazašského Bajkonuru sondu s názvem Veněra 7, která jako první zemské těleso dosáhla povrchu jiné planety. Na nehostinném povrchu Venuše vydržela Veněra 7 necelou hodinu, kterou strávila měřením a posíláním získaných poznatků na zemskou centrálu. 8. Venuše má více sopek než kterákoliv jiná planeta ve Sluneční soustavě.

Související příspěvky: