Co se týče bolestí žeber?

Obsah

Co se týče bolestí žeber?

Co se týče bolestí žeber?

Pichlavé bolesti žeber také mohou představovat takzvanou mezižeberní neuralgii, při níž bolest vzniká v důsledku podráždění nebo stlačení nervů mezi žebry. Při opakovaném a pravidelném výskytu bolestí v této oblasti je nejvhodnější konzultovat zdravotní stav s lékařem, který umí příčinu těchto zdravotních problémů stanovit.

Co potřebujete vědět o zlomení žeber?

Zlomená žebra: vše co potřebujete vědět! Zlomená žebra (odborně fraktura žeber) patří mezi velice častá poranění, která vznikají při zlomení nebo prasknutí jednoho nebo více žeber ve skeletu hrudníku.

Může být intenzivní bolest žeber spojena s bolestmi žeber?

V některých případech může intenzivní bolest pod žebry souviset i s problémy s páteří, a to například tehdy, když plotýnky utlačují nějaký nerv. Pichlavé bolesti žeber také mohou představovat takzvanou mezižeberní neuralgii, při níž bolest vzniká v důsledku podráždění nebo stlačení nervů mezi žebry.

Co může být příčinou bolesti v žeberní oblasti?

Právě silnější náraz může být i příčinou zlomeniny či naštípnutí žebra, což rovněž vyvolává bolest v žeberní oblasti. Za bolestí někdy stojí i vcelku banální zdravotní problémy, jako je například nadměrné nadýmání. Trápí vás bolest pravé straně?

Související příspěvky: