Co se týče mobilního domu?

Obsah

Co se týče mobilního domu?

Co se týče mobilního domu?

Mobilní dům, který už připomíná spíše menší bungalov. Obecně můžeme rozdělit mobilní domy na dva druhy. Prvním typem jsou klasické obytné přívěsy či karavany, jež mají vlastní nápravu, aby se daly snadno připevnit za automobil a odvézt na jiné místo.

Co je mobilní dům?

Mobilheim, někdy označovaný jako mobilhome, je stručně řečeno druh bydlení, jenž umožňuje cestování z místa na místo. Tzv. mobilní domy se začaly rozmáhat již v 70. letech 20. století ve Spojených státech amerických, kdy se lidé museli často stěhovat za prací.

Jaké jsou typy mobilních domů?

Obecně můžeme rozdělit mobilní domy na dva druhy. Prvním typem jsou klasické obytné přívěsy či karavany, jež mají vlastní nápravu, aby se daly snadno připevnit za automobil a odvézt na jiné místo. Druhý typ představuje spíše menší domy bez kol, které je nutné na pozemek dovézt na nákladním voze a umístit pomocí jeřábu.

Jak vznikly mobilní domy?

Tzv. mobilní domy se začaly rozmáhat již v 70. letech 20. století ve Spojených státech amerických, kdy se lidé museli často stěhovat za prací. V prvopočátcích se jednalo o obyčejné karavany s jednou obytnou místností. Postupem času se jejich velikost začala výrazně zvětšovat a vznikaly vícepokojové mobilní domy, jak je známe dnes.

Související příspěvky: