Co je léčebná vlastnost vločkového obsidiána?

Obsah

Co je léčebná vlastnost vločkového obsidiána?

Co je léčebná vlastnost vločkového obsidiána?

Uvádí se, že z léčebných esoterických vlastností má vločkový obsidián příznivý účinek na krevní oběh a prokrvení pokožky, jejíž stav může v případě problémů zlepšit i oplachování elixírem z vločkového obsidiánu. Obsidián vločkový nebo také lidově vločka vzniká tak, že na černém obsidiánu se tvoří skvrny z přeměněného oxidu křemičitého.

Kdo je obsidián?

Obsidián 1 Obsidián a jeho naleziště. Název obsidián je původně ze jména římana Obsius, jež obsidián objevil v Etiopii. Nejznámější... 2 Černý obsidián. Obsidián má velmi silné ochranitelské účinky, kdy chrání svého nositele před černou magií, ale jen v... 3 Vločkový obsidián. Obsidián s bílými skvrnami nepravidelně rozmístěnými na povrchu kamene vzniká tak, že se při vysoké... More ...

Kde se nachází obsidián?

Více informací o jednotlivých druzích obsidiánu si přečtěte níže. Název obsidián je původně ze jména římana Obsius, jež obsidián objevil v Etiopii. Nejznámější naleziště v dnešní době jsou hlavně v USA, zejména v Yellowstonském národním parku, Mexiku a mnoha státech střední Ameriky, kde se nachází černý obsidián zvaný Apačské slzy.

Proč vzniká obsidián s bílými skvrnami?

Obsidián s bílými skvrnami nepravidelně rozmístěnými na povrchu kamene vzniká tak, že se při vysoké teplotě přemění oxid křemičitý na cristobalit a ulpí na rychle vychládající lávě z nitra země.

Související příspěvky: