Co potřebujete k přípravě tradičního chlebového kvasu?

Obsah

Co potřebujete k přípravě tradičního chlebového kvasu?

Co potřebujete k přípravě tradičního chlebového kvasu?

Na přípravu tradičního chlebového kvasu potřebujete jen vodu a mouku. Ta by měla být celozrnná. A důležité je, aby obsahovala dostatek lepku. Z mouky, jako je rýžová, kukuřičná nebo třeba pohanková, kvásek nezaložíte. Kvas z žitné mouky se hodí spíš na chleba a slané pečení, je aromatický a dodá pečivu specifickou chlebově nakyslou příchuť.

Jak se pouštět do kvasového chleba?

A nemusíte se pouštět jen do kvasového chleba, zkuste francouzské bagety s atraktivními bublinami ve střídce, koláče, vánočku nebo třeba skořicové šneky . Neobejdete se bez něj ani při vaření pravého krkonošského kysela. Vyhrňte rukávy a pusťte se do toho, čeká vás 5 dní péče.

Jak se vám domácí chleba povedl?

Osm triků, aby se vám domácí chleba vždycky povedl 1 Výběr surovin Základem je výběr mouky. Řeklo by se, že je jedno, jakou koupíte. Ale hladká mouka se dělí podle kvality, hlavně podle podílu lepku. Čím více, tím lépe. ... 2 Mouku prosít Ne nadarmo se v každém receptu nejen ze starých kuchařek píše, že mouka by se měla před použitím prosít. Není to jen tak nějaký výmysl. ... 3 Droždí Pekařské droždí je živoucí organismus. Jeho buňky mají schopnost přeměňovat přirozené cukry přítomné v mouce na alkohol a oxid uhličitý. A právě posledně jmenovaný způsobuje kynutí těsta. ...

Související příspěvky: