Jaké jsou informace o občanství EU en?

Obsah

Jaké jsou informace o občanství EU en?

Jaké jsou informace o občanství EU en?

Evropská komise pravidelně zveřejňuje zprávu o občanství EU en, která obsahuje podrobné informace, z nichž může čerpat veřejnost i vnitrostátní orgány. Jako občané EU máte právo se pohybovat a pobývat kdekoli na území EU a nesmíte být diskriminováni na základě státní příslušnosti.

Kdo je držitelem státního občanství?

Státní občanství je i nadále svazkem mezi fyzickou osobou a českým státem. Státní občanství je z hlediska integrace cizinců nejvyšším pobytovým statusem, dávajícím jeho držiteli plná práva (zákon nezná žádné rozdíly mezi těmi, kdo státní občanství nabyli narozením a těmi, jimž bylo uděleno).

Jak doložit žádost o státní občanství?

K žádosti o státní občanství ČR musí žadatel doložit tyto doklady: 1 vyplněný dotazník o udělení státního občanství 2 rodný list 3 oddací list 4 doklad o rozvodu manželství nebo úmrtí manžela/ky 5 doklad o pozbytí svého dosavadního státního občanství 6 životopis More ...

Jak se obrátit na státní občanství České republiky?

Jak a kam se obrátit. Je třeba osobně podat žádost o udělení státního občanství České republiky. Žádost o udělení státního občanství České republiky se podává u krajského úřadu (v Praze u úřadu městské části Praha 1 až 22), příslušného podle místa trvalého pobytu žadatele.

Související příspěvky: