Co si od mikrovlnné trouby odnést?

Obsah

Co si od mikrovlnné trouby odnést?

Co si od mikrovlnné trouby odnést?

Co si z článku odnést? Mikrovlnná trouba nabízí bezpečný, spolehlivý a pohodlný způsob přípravy a ohřívání pokrmů. Neexistují žádné důkazy o tom, že by mikrovlnná trouba byla nebezpečná nebo zdraví škodlivá.

Co se děje při mikrovlnné troubě?

V důsledku působení mikrovln dochází k vibracím, otáčení a vzájemnému narážení molekul v jídle do sebe, což způsobí přeměnu kinetické energie na tepelnou. Je to podobné jako když máte studené ruce a snažíte se je zahřát tak, že je o sebe začnete třít. U mikrovlnné trouby se ale teplo uvolňuje na molekulární úrovni.

Co je mikrovlnná trouba?

Mikrovlnná trouba neboli mikrovlnka je kuchyňský spotřebič, který mění elektrickou energii na druh elektromagnetických vln, kterým se říká mikrovlny. V důsledku působení mikrovln dochází k vibracím, otáčení a vzájemnému narážení molekul v jídle do sebe, což způsobí přeměnu kinetické energie na tepelnou.

Jak odstranit škodliviny v mikrovlnné troubě?

Shrnutí: Příprava potravin v mikrovlnné troubě je dobrým způsobem jak minimalizovat obsah škodlivin, které vznikají při vaření za vysokých teplot. Řada plastů obsahuje látky zvané hormonální (endokrinní) disruptory, které narušují činnost hormonů v těle a mohou způsobit řadu zdravotních problémů.

Související příspěvky: