Jak dlouho se půjčují vánoční stromky?

Obsah

Jak dlouho se půjčují vánoční stromky?

Jak dlouho se půjčují vánoční stromky?

Stromky se půjčují zhruba na dobu 14 dní, při delším období by už měly jen slabou šanci přežít venku. Každá z půjčoven má své rozvozové a svozové dny. Ani nemusíte být doma, stromek na vás počká přede dveřmi. Živé vánoční stromky vyžadují více péče a ohledů, protože máte doma živou rostlinu.

Proč pěstovat živé vánoční stromky?

Živé vánoční stromky vyžadují více péče a ohledů, protože máte doma živou rostlinu. Stromy mají obecně rády chlad, neumisťujte je proto k topení nebo ke krbu.

Kde najdete vánoční stromky v květináči?

Vánoční stromky v květináči, které můžete po Vánocích zasadit, dnes nabízí řada zahradnictví. Stačí se zeptat vašeho oblíbeného internetového vyhledávače. V Praze, Brně a Jablonci nad Nisou ale nabízejí lesy a ochránci přírody něco navíc. Pokud si u nich koupíte vánoční jedličku, budete ji moct vysadit do městských lesů.

Jak se starat o vánoční Jedličku?

Pořiďte si kvalitní stromek v květináči a pečlivě se o něj starejte. Tato péče se vám ale vrátí po Vánocích, kdy stromek můžete vysadit buď na vlastní zahradu. Pokud takovou možnost nemáte, můžete vánoční jedličku vysadit na společných akcích, které se v Brně, v Praze i v Jablonci budou konat na jaře.

Související příspěvky: