Jak se zbavit ředkviček?

Obsah

Jak se zbavit ředkviček?

Jak se zbavit ředkviček?

Pravidelná zálivka zabraňuje napadení ředkviček dřepčíkem, jenž v suchém období poškozuje listy okusem. Černání kořene se objevuje u pozdních podzimních výsevů. Poškozený kořen je měkký a rozpadá se. V rámci prevence pravidelně střídejte záhony, kam semena ředkviček vysejete.

Co jsou ředkvičky?

První zeleninou, již sklízíme ze záhonů, jsou ředkvičky. Poznejte zásady jejich pěstování, odrůdy dostupné na našem trhu a také škůdce a choroby, jež se mohou na ředkvičkách objevit. Ředkvička setá ( Raphanus sativus) je kořenovou zeleninou pocházející z Japonska.

Jak začít s výsevem ředkviček?

S výsevem ředkviček do teplého pařeniště nebo skleníku začněte zhruba od poloviny února. Mezi jednotlivými řádky nechte vzdálenost okolo deseti centimetrů. Po vzejití osiva mladé rostlinky vyjednoťte a půdu udržujte mírně vlhkou.

Jaké jsou účinné ředkvičky při redukčních dietách?

Ředkvičky vylepšují peristaltiku střev, působí proti vzniku ledvinových a žlučových kamenů, uvolňují hleny při katarech horních cest dýchacích a značně snižují cholesterol v krvi. Je prokázán jejich pozitivní účinek při redukčních dietách: obsahují totiž jen velmi málo tuku.

Související příspěvky: