Proč pěstovat cibuloviny, narcisy?

Obsah

Proč pěstovat cibuloviny, narcisy?

Proč pěstovat cibuloviny, narcisy?

Všechny cibuloviny, narcisy nevyjímaje, budou vděčné za dobře připravenou půdu. Před plánovanou výsadbou zryjte půdu na vybraném stanovišti asi na hloubku rýče a zaryjte dobře uleželý kompost (pokud nemáte, použijte kupované hnojivo).

Proč jsou narcisy hlubokýmstínem?

Místa s hlubokým stínem jsou jednou z nevhodných variant pro výsadbu narcisů, pokvetou tu málo a „vybledle“. Vhodný není ani záhon po tulipánech a rušíte-li záhony po zelenině a chcete je osázet cibulovinami, pak narcisy nepatří tam, kde rostly brambory, rajčata či cibule nebo česnek.

Jak odstranit kryt narcisů?

Jakmile se ohlásí jaro, nezapomeňte kryt odstranit, aby vám pod ním nerostly neduživé, vytáhlé a vybělené výhonky. Jak začnou narcisy rašit, ranní chlad už jim neublíží. Místa s hlubokým stínem jsou jednou z nevhodných variant pro výsadbu narcisů, pokvetou tu málo a „vybledle“.

Proč jsou narcisy jedovaté?

Jednu nepříjemnou vlastnost narcisy mají – celá rostlina a hlavně jejich cibule jsou jedovaté. Sliz vytékající ze stonků může podráždit pokožku citlivých osob a ani některé řezané květiny se v jedné váze s narcisy nesnáší.

Související příspěvky: