Proč jsou brusinky superpotraviny?

Obsah

Proč jsou brusinky superpotraviny?

Proč jsou brusinky superpotraviny?

Brusinky řada odborníků na zdravou výživu považuje za superpotraviny, díky jejich skvělému nutričnímu profilu a zdravotním účinkům. Například pomáhají při hubnutí a prospívají i našemu srdci ( 1 ).

Co jsou brusinky?

Brusinky jsou drobné bobule červené barvy, které mají vynikají kyselou chutí a řadou kladných účinků na zdraví. Rostou na keřících s názvem brusnice brusinka (Vaccinium vitis-idaea), jejichž domovinou jsou skandinávské země v severní Evropě.

Co jsou brusinky a brusinkový extrakt?

Laboratorní studie a studie na zvířatech naznačují, že brusinky a brusinkový extrakt mohou pomáhat při regulaci hladiny glukózy v krvi (glykémie), díky tomu že obsahují hodně polyfenolů a vlákniny ( 22 , 23 , 24 , 25 ). Předběžné studie provedené na lidech (humánní studie) tato zjištění potvrzují.

Jak pěstovat brusinku?

Pěstování brusinky 1 Druhy brusinek. Chtěli byste pěstovat brusinku, ale nevíte, kterou odrůdy si vybrat? Většina zahrádkářů pěstuje brusinku... 2 Pěstování brusinek. Brusinky koupíte vysazené v kontejnerech. Vysazovat brusinky lze celoročně, nejlepší je jaro nebo... 3 Dozrávání brusinek a sklizeň. Vysadíte-li výhonky, na prvních plodech si budete moci pochutnat až tak za 1 až... More ...

Související příspěvky: