Jaký je výnos kukuřice na zelené krmení?

Obsah

Jaký je výnos kukuřice na zelené krmení?

Jaký je výnos kukuřice na zelené krmení?

Při pěstování kukuřice na zelené krmení se vysévá 200 000 - 220 000 rostlin na ha. Výsev je tím hustší, čím kratší je vegetační doba. Na výnos 10 t.ha -1 je potřeba 100 - 130 kg N, 30 - 45 kg P, 80 - 160 kg K. Vyšší dávka hnojiv používáme v bramborářské výrobní oblasti. Hnojení P a K na podzim podle zásoby živin v půdě.

Co je moučná kukuřice?

Moučná kukuřice ( Zea mays amylacea) má měkká zrna složená převážně ze škrobovin. Používá se k výrobě mouky na speciální pečivo (tortilly a podobně), bývá i barevná. U nás se nepěstuje, takže ji uvádím spíše pro zajímavost.

Jak připravit očištěnou kukuřici?

Postup přípravy receptu 1 Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě cca 12 minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout, poté ji... 2 Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C. More ...

Jaké jsou nároky kukuřice?

Kukuřice má nároky na určitou intenzitu osvětlení, ale také na délku osvětlení v dané vývojové fázi. Kratší světelný den urychluje kvetení, ale zmenšuje počet listů a výšku rostlin.

Související příspěvky: