Jak připravit bramborák na zkoušku?

Obsah

Jak připravit bramborák na zkoušku?

Jak připravit bramborák na zkoušku?

První bramborák upečte na zkoušku – ochutnejte ho a těsto případně dosolte nebo přidejte majoránku či česnek. Sádlem nešetřete. Je důležité, aby na pánvi byla vysoká vrstva tuku, jen tak se bramboráky usmaží rovnoměrně. Když bramboráky v rozpáleném tuku plavou, nasáknou jím mnohem méně, než když budete smažit jen na trošce tuku.

Proč jsou bramborové slupky zdravější?

Bramborové slupky nikdy nevyhazujte: Jsou zdravější než celé brambory! 1 Pomáhají vám v boji s nadváhou. Ano i bramborové slupky můžete konzumovat. Obsahují totiž méně tuku, cholesterolu a sodíku, než celá brambora a dá se z nich vytvořit chutné jídlo. 2 Podporují imunitní systém. Bramborové slupky jsou velmi bohaté na vitamín C a komplex vitamínů B, navíc obsahují i vápník. ... 3 Prevence proti rakovině. Jak jsme již zmínili bramborové slupky mohou sloužit jako prevence proti rakovině. ...

Jak připravit placky z vařených brambor?

Placky z vařených brambor (autor: Shutterstock.com) Máte doma sáček brambor, pár vajec, trochu mouky a česnek? S našimi recepty z nich vykouzlíte skvělou večeři pro celou rodinu. Brambory nastrouháme nahrubo a smícháme s nasekanou cibulí, vejcem a troškou soli.

Co jsou nejpopulárnější odrůdy brambor?

Nejpopulárnější jsou odrůdy DALI, GALA, MARABEL, ADÉLA, KEŘKOVSKÉ ROHLÍČKY, z těch nejnovějších pak ANATORI nebo LILLY. Především k dlouhodobému uskladnění jsou pak vhodné polorané odrůdy brambor, jejichž vegetační doba je 110 až 130 dní. Mezi nejznámější patří LAURA, BERNINA, CONCORDIA, ANTONIE, KARIN, CINJA nebo červená RED ANNA.

Související příspěvky: