Jak vyřezat ovocné stromy?

Obsah

Jak vyřezat ovocné stromy?

Jak vyřezat ovocné stromy?

„Můžete vyřezat hlavně u starších stromů suché větve a ty, které zasáhla tzv. rakovina. A nezapomeňte ovocné stromy ochránit před mravenci a housenkami. Nejnebezpečnější jsou píďalky podzimní a vlnatky krvavé. Spolehlivou ochranou jsou lepové pásy, které upevníte na kmeny stromů,“ radí Jiří Kauška.

Proč je prořez ovocných stromů alchymie?

„Prořez ovocných stromů je tak trochu alchymie,“ říká Jiří Kakuška. „Každý druh vyžaduje trochu něco jiného. S výjimkou peckovin (meruňky, švestky atd.), které se prořezávají v létě po sklizni, ale obecně platí, že pro výchovný, prosvětlovací i omlazovací řez je ideální konec února a začátek března.

Proč jsme požádali o radu ovocných stromů?

O radu jsme proto požádali odborníka Jiřího Kakušku z Květinářské a zahrádkářské poradny Odra v Praze Bohnicích. „Prořez ovocných stromů je tak trochu alchymie,“ říká Jiří Kakuška. „Každý druh vyžaduje trochu něco jiného.

Jak prořezat opadavý strom?

Postup prořezávání 1 promyslete si, jak má strom vypadat po dokončení ořezávání 2 identifikujte hlavní větve stromu vytvářející kostru 3 odstraňte nejprve poškozené větve 4 odstraňte větve, které se kříží, aby mohl vzduch cirkulovat a do koruny mohlo světlo 5 odstraňte větve rostoucí směrem dovnitř ke středu stromu 6 řežte větve, které působí jako překážky 7 Udržovací řez opadavého stromu More ...

Související příspěvky: