Jaké jsou rajčata na Vánoce?

Obsah

Jaké jsou rajčata na Vánoce?

Jaké jsou rajčata na Vánoce?

Když se všechno dobře podaří, můžete mít rajčata ještě na Vánoce. Jen ta chuť a vůně nejsou jak vyhřáté od slunka. Ani zralá rajčata neskladujte při teplotě nižší než deset stupňů – rajčata jsou prostě teplomilná i po sklizni.

Jak sklízet zelená rajčata?

Jak sklízet zelená rajčata? Rostliny vytrhněte i s kořeny a zavěste v teplejší místnosti, kde budou plody postupně dozrávat. Plody, které se už vybarvují, sklízejte se stopkou, déle vydrží! Italští zelináři sklízejí celé hrozny rajčat a zavěšené je nechávají dozrát.

Jak na nakládané rajčata?

Nakládaná zelená rajčata 1 1 kg zelených rajčat 2 několik větviček kopru 3 2–3 bobkové listy 4 2–3 čerstvé nebo sušené červené chilli papričky 5 1,5 lžíce hořčičných semínek 6 1 lžíce celého černého pepře 7 4–5 hřebíčků 8 1 litr ovocného octa 9 125 ml vody 10 4 lžíce medu 11 1 lžíce soli More ...

Jak zrání zelených rajčat uspíšit?

Chcete-li zrání zelených rajčat uspíšit, dopřejte jim společnost jablek, jež proces urychlí (jablka obsahují v nepatrném množství etylen, který podporuje vyzrávání), stejný efekt má pro rajčata i společnost banánu. Nedozrálá rajčata skladujte v nízkých přepravkách či lískách, dvě vrstvy postačí, abyste je mohli kontrolovat bez velkého přehrabování.

Související příspěvky: