Můžeme doplňovat živé ploty?

Obsah

Můžeme doplňovat živé ploty?

Můžeme doplňovat živé ploty?

Může např. doplňovat klasický plot, který pohledově částečně nebo zcela zakryje. Živé ploty dělíme na tvarované (stříhané) a volně rostoucí (přírodní), i když se rozumí, že sestřih potřebují pravidelně oba typy. Stříhaný plot vytváří živou zeď, jejíž součástí mohou být i přirozené vstupní brány.

Co se týče živého plotu?

Nic nemůžete zkazit přírodními druhy živého plotu, jako je už zmiňovaný hloh nebo třeba tavolník, které působí nenásilně a snesou se prakticky s každou architekturou. Důležitou roli hraje také složení půdy a podnební podmínky, kterým musíme výběr rostlin rovněž přizpůsobit.

Jak zakládáme živý plot?

Zakládáme živý plot: jak o něj pečovat? hortenzie stromečková. Třetí typ je okrasný plot z živých dřevin dotváříme určitý prostor. Může např. doplňovat klasický plot, který pohledově částečně nebo zcela zakryje. Živé ploty dělíme na tvarované (stříhané) a volně rostoucí (přírodní), i když se rozumí, že sestřih potřebují pravidelně oba typy.

Jaká je výška živého plotu?

Zázračný živý plot po zasazení v prvním roce vyroste až do výšky 1,2 - 1,6 metrů a v druhém roce se z něj stane plnohodnotný hustý živý plot. Zázračný živý plot: Ulmus Pumila Celer (Jilm sibiřský, Turkestánský brest). Chrání Vás i Vaše soukromí před: prachem, větrem, sluncem, dotěrným pohledem.

Související příspěvky: