Jaké jsou vlákniny v cizrnách?

Obsah

Jaké jsou vlákniny v cizrnách?

Jaké jsou vlákniny v cizrnách?

Sto gramů cizrny obsahuje 17,4 gramu vlákniny! Zvláště pak sušené vám pomůžou nejen s bojem proti zácpě, ale taky při hubnutí. Mají sice méně vlákniny než jiné potraviny (na 100 gramů 3 gramy), ale zase mají málo kalorií, takže po nich nepřiberete.

Co se týče vlákniny?

Je o něm známo, že obsahuje především spousty zdravých tuků, ale možná nevíte, že obsahuje taky hodně vlákniny. Jeden kus avokáda (zhruba 136 gramů) má 9,2 gramu vlákniny. Není nic jednoduššího než sáhnout po hrušce, která je bohatá na antioxidanty a taky vlákninu. Sto gramů hrušky obsahuje 4 gramy vlákniny.

Proč je vláknina důležitá?

Vláknina je pro naše tělo důležitá, protože zasytí, pomáhá při hubnutí a taky prospívá našemu zažívání. Pokud jí máte ve stravě málo, můžete mít potíže nejen se zácpou, ale taky s tím, že se vám nebude dařit hubnout.

Které potraviny jsou bohaté na vlákninu?

Pokud jí máte ve stravě málo, můžete mít potíže nejen se zácpou, ale taky s tím, že se vám nebude dařit hubnout. Které potraviny jsou bohaté na vlákninu a měli byste je zařadit do jídelníčku každý den? Bez dostatečného množství vlákniny vaše tělo nebude dobře fungovat.

Související příspěvky: