Co je potrava pro šneka?

Obsah

Co je potrava pro šneka?

Co je potrava pro šneka?

Hlavní složkou potravy bývá tráva a rostlinky. Zelená potrava je pro šneka základem a potřebují jí dostatek stále u sebe. Šnek samozdřejmě ocení, když mu ve výběhu (pokud máte výběh) necháte růst trávu. Co by měl mít každý den šnek k dispozici je pampeliška.

Jak odstranit nadrcené skořápky ze vázy?

Nadrcené skořápky nasypejte do vázy, zalijte je citronovou šťávou a nechte je v ní několik dní. Příležitostně s nimi zakružte. Kyselina obsažená v citronové šťávě vázu odmastí, zatímco ostré kousky skořápek "oškrábou" špínu ze dna i stěn.

Jak pečovat skořápky vajec?

"Pečte" skořápky vajec v troubě při 180 °C asi deset minut. Nechte je vychladnout a pak je nadrťte na jemný prášek. Přidávejte denně jednu lžíci do jogurtu, smoothie, koktejlu či třeba polévky. Prášek, který je bohatý na uhličitan vápenatý, můžete skladovat po dobu jednoho měsíce.

Proč nasypejte skořápky kolem kořenů?

Skořápky vás jich sice natrvalo nezbaví, pomohou ale úrodu ochránit. Nasypejte nadrcené skořápky kolem kořenů. Zahradníci tvrdí, že slimáci a hlemýždi nesnášejí, když musí přelézat přes jejich ostré a nepravidelné hrany, takže se takovým místům radši obloukem vyhnou.

Související příspěvky: