Co jsou pěnová mýdla?

Obsah

Co jsou pěnová mýdla?

Co jsou pěnová mýdla?

Pěnová mýdla jsou nejnovějším řešením, kdy je mýdlo dávkované ve formě delikátní pěny. Pěnová mýdla vyrábíme ve dvou variantách.

Co je první mýdlo?

První mýdlo je pro každého zážitek, který si pamatujeme celý život. U mě to třeba začínalo strachem a obavami z hydroxidu a jestli vše dělám správně. Když už jsem měla mýdlo ve formě nastal nekonečně dlouhý čas čekání na první zakrojení a zjištění, zda se vše povedlo.

Jak dlouho je mýdlo nakrájet?

Pak už stačí jen nakrájet (dá se nožem, špachtlí anebo si můžete podle našeho článku vytvořit vlastní kráječ na mýdla) a nechat mýdlo na suchém a dobře větraném místě několik týdnů zrát. Minimum jsou 3 týdny a pro naše první mýdlo by měl tento čas stačit, ale čím je mýdlo starší, tím má lepší vlastnosti.

Jak vypadá probíhající gel na mýdlo?

Takto vypadá probíhající gel – mýdlo se “ztekutí” a výrazně ztmavne. Nebojte, jakmile zchládne, mýdlo bude opět tuhé a získá zpět svou jemnou barvu. Pak už stačí jen nakrájet (dá se nožem, špachtlí anebo si můžete podle našeho článku vytvořit vlastní kráječ na mýdla) a nechat mýdlo na suchém a dobře větraném místě několik týdnů zrát.

Související příspěvky: