Jak použít růže na půdu?

Obsah

Jak použít růže na půdu?

Jak použít růže na půdu?

Růže jsou sice na půdu nenáročné, ale potřebují propustnou půdu smíchanou s kompostem, případně s uleželým nebo granulovaným hnojem. Nejjednodušší je jako vždy koupit v zahradnictví speciální substrát na růže.

Jak odstranit odkvetlé části růží?

Když růže začnou kvést, je potřeba postupně odstraňovat odkvetlé části, aby se poupata lépe vyvíjela a rostliny bohatě kvetly. Odkvetlé části ustřihněte u prvního nebo druhého listu. Hlubší řez není vhodný, protože zbrzdí utváření nových květů. Nůžky na pravidelné ošetřování růží musí být dokonale ostré, aby řez nebyl roztřepený.

Kde je dostatek světla pro růže?

Růže potřebují dostatek světla. Ale celodenní úpal jim úplně nesvědčí, proto není vhodné je vysazovat k jižně orientovaným stanovištím. Jsou místa, kam by růže v žádném případě přijít neměly, protože nebudou prospívat. Jsou to především stanoviště v úplném stínu nebo u severních zdí budov.

Jak se vyvarovat výsadby růží?

Výsadby se vyvarujte i v bezprostřední blízkosti záhonů jahod nebo zeleniny, které pravidelně ošetřujete postřiky. S největší pravděpodobností by část padla i na růže a ty by nemusely přežít. Nové rostliny také nedávejte na místo, kde se už předtím růže pěstovaly. Kontejnerové růže mají bal z rašeliny. , který se rozpadne a obohatí substrát.

Související příspěvky: