Jak připravit kuřecí stehna?

Obsah

Jak připravit kuřecí stehna?

Jak připravit kuřecí stehna?

Kuřecí stehna s česnekem a rozmarýnem 1 Předehřejte troubu na 210°C. Aby byla trouba dostatečně horká a připravenýá na pečení, začněte ji předehřívat,... 2 Omyjte kuřecí stehna. Vytáhněte je z obalu a důkladně opláchněte pod studenou tekoucí vodou. 3 Připravte si vše potřebné. Do mělkého talíře dejte mouku. V jiném talíři smíchejte vejce a mléko. More ...

Jak upravit kuřecí stehno?

Kuřecí stehna upravujte buď celá, nebo je naporcujte na horní a dolní stehna, tzv. paličky. Lépe je naskládáte na pekáč a snáze se i servírují (pokud máte mezi strávníky malé děti, asi do nich stejně celé stehno nenacpete :). Dovolte mi podělit se o jeden trik z mé domácí kuchyně.

Jak postupovat při pečení kuřecích stehen?

Postup při pečení kuřecích stehen 1 Kuřecí stehna peču v železňáku. 2 Trochu je podliji (asi deci vody), 3 v troubě pod pokličkou peču při 200 stupních, až jsou dokonale měkká (asi 40 minut). 4 Neobracím, ale polévám. 5 Dbám, aby se nevypekla šťáva, takže někdy doplním vodu, někdy to není třeba. 6 Nakonec sundám pokličku, kůži dobře poliji výpekem a při 250 stupních nechám zčervenat.

Jak se snáze z pečeného kuřete vyhazujte?

Lépe je naskládáte na pekáč a snáze se i servírují (pokud máte mezi strávníky malé děti, asi do nich stejně celé stehno nenacpete :). Dovolte mi podělit se o jeden trik z mé domácí kuchyně. Kosti z pečeného kuřete nevyhazujte, oberte je a dejte do pytle do mrazáku.

Související příspěvky: