Co je epsomská sůl a síran hořečnatý?

Obsah

Co je epsomská sůl a síran hořečnatý?

Co je epsomská sůl a síran hořečnatý?

Z chemického hlediska je ale epsomská sůl stále jedna a tatáž sloučenina - tedy síran hořečnatý. A mělo by být prakticky jedno, jakou epsomskou sůl si koupíte, protože účinná látka by měla být všude stejná.

Jak vypadá epsomská sůl?

Epsomská sůl vypadá na první pohled velmi podobně jako kuchyňská sůl a lidé jí častou používají do koupele (tedy jako normální koupelovou sůl). Přestože vzhledově je epsomská sůl velmi podobná kuchyňské soli, její chuť se od kuchyňské soli značně liší.

Jak použít epsomskou sůl?

Jak Epsomskou sůl používat? 1 Koupelová sůl. Nejčastěji se Epsomská sůl používá jako koupelová sůl (tedy jako přísada do koupele). ... 2 Kosmetika. Epsomskou sůl můžete používat také v kosmetických přípravcích na kůži a na vlasy. Jednou z možností je použít Epsomskou sůl jako peeling. 3 Laxativum (projímadlo) Epsomskou sůl můžete užívat per os (ústy) buď jako doplněk stravy s obsahem hořčíku nebo jako projímadlo.

Co je epsomská sůl?

Epsomská sůl je významnou součástí mořské vody i některých minerálních vod. Tradičně je užívána jako součást solí do koupele. Používá se jako součást receptury pro očistnou jaterní kůru. Koupele v hořkých solích jsou jedním nejjednodušších způsobů, jak zmenšit otoky .

Související příspěvky: