Co je koupelnový ventilátor?

Obsah

Co je koupelnový ventilátor?

Co je koupelnový ventilátor?

Koupelnový ventilátor je mechanické ventilační zařízení, které odvádí vlhký vzduch a zápach z koupelny a tím zlepšuje kvalitu vzduchu uvnitř místnosti. Teplo a vlhkost napomáhají šíření plísní a zápach je nepříjemný.

Proč se používají axiální ventilátory?

Axiální ventilátory se v současnosti používají pro konvenční větrací systémy jen výjimečně, ale používají se u systémů s velmi nízkou tlakovou ztrátou, jako např. u hybridního větrání. Axiální ventilátory jsou ideální pro bezpotrubní instalace, pro osazení do otvoru ve stěně.

Co jsou ventilátory diagonální?

Ventilátory diagonální jsou novým druhem, který dodává více vzduchu než radiální ventilátory a větší statický tlak než axiální ventilátory. Jedná se o přímo poháněné ventilátory stejně jako axiální ventilátory nebo radiální ventilátory osazené v sací komoře. Mají menší výstupní ztráty než axiální ventilátory (viz § 4).

Jaká je celková účinnost ventilačního systému?

Účinnost ventilačního systému (také známá jako účinnost poháněných ventilátorů) představuje podíl dodávané elektrické energie, který se využije jako užitný dopravní tlak ve ventilátorech. Celková účinnost ventilačního systému ( ηtot) se rovná:

Související příspěvky: