Kdy odmrazit mrazák?

Obsah

Kdy odmrazit mrazák?

Kdy odmrazit mrazák?

Odborníci se shodnou, že mrazák je potřeba odmrazit alespoň jednou ročně. Respektive vždy, když tloušťka ledu dosáhne cca 4 milimetrů. Může se stát, že ve vašem mrazáku se námraza tvoří značně nerovnoměrně. Zatímco některé chladící části jsou zcela holé, na jiných je krusta silná víc jak dva centimetry.

Můžete použít i dochucovací omáčky do mrazničky?

Větší množství svíčkové nebo rajské klidně zamrazit můžete, ale rozhodně do mrazničky neukládejte dochucovací omáčky, jako jsou barbecue, hořčice nebo například majonéza.

Jak zamrazovat Mražené potraviny?

Pravidla při mražení potravin 1 zamrazujeme jen čerstvé potraviny 2 vše, co vkládáme do mrazáku, má mít maximálně pokojovou teplotu 3 potraviny s výraznou vůní balíme do několika vrstev igelitu 4 mleté maso zamrazujeme po porcích 5 houby raději před zmrazením povařte ve slané vodě, osušte a dejte do dvojitého obalu 6 mražené potraviny po rozmrazení již nezmrazujeme More ...

Může být námraza ve vašem mrazáku nerovnoměrná?

Může se stát, že ve vašem mrazáku se námraza tvoří značně nerovnoměrně. Zatímco některé chladící části jsou zcela holé, na jiných je krusta silná víc jak dva centimetry. Jste pak v pokušení spíš hledět na ty části, kde námraza není, a utěšovat se, že to ještě není tak špatné.

Související příspěvky: