Jak kompostovat kompost?

Obsah

Jak kompostovat kompost?

Jak kompostovat kompost?

U takového kompostu pak dojde samovolně k prohřátí na teploty vyšší než 55 °C a odborně řečeno k hygienizaci materiálu. Internet je plný návodů na správné kompostování, stačí pár sekund hledat. Kromě klasické a na pořízení levné kadibudky jsou k mání tzv. kompostovací toalety, které mají zásobník, ve kterém se exkrementy rozkládají.

Jak vyjmout zásobník na kompost?

Zásobník lze vyjmout a vynést na kompost. Variací jsou tzv. separační záchody. Princip je jednoduchý: v míse se prostě fyzicky oddělí moč a stolice. Ta pak padá do kompostovací nádoby, kde se vlivem teploty a přirozených rozkladných procesů začne rozkládat na humus.

Co je to kompostovací záchody?

Pro jiné je to dobrá inspirace, kterou lze zdokonalit do podoby důmyslných kompostovacích záchodů, jejichž cenovka se pohybuje v řádu desítek tisíc korun. A pro některé odborníky a úředníky je to zdroj zdravotního rizika a návrat do středověku. Víme, reklamy jsou otravné. A respektujeme, že je máte vypnuté :-) Budeme rádi, když nás podpoříte jinak.

Jak kompostovat listí?

Podzimní specialita: kompostování listí 1 Postačí jakákoli vzdušná bednička z latěk, nebo pouze konstrukce z tyček či dřevěných sloupků, jejíž stěny vyplníte... 2 Mírně vlhké listí do tohoto kompostéru napěchujte, vršek přikryjte například starým kobercem. 3 Za rok se objem výrazně zmenší, listí bude částečně zkompostované a můžete jej používat jako skvělý mulč, půdu obohatí o... More ...

Související příspěvky: