Jak ošetřit vinnou révu na jaře?

Obsah

Jak ošetřit vinnou révu na jaře?

Jak ošetřit vinnou révu na jaře?

Ošetření vinné révy na jaře. První postřik většinou stačí v dubnu, až začne réva rašit, je vhodné ji opláchnout Ridomilem nebo jiným měďnatým přípravkem. V době řádění plísní postřiky opakujte dle pokynů v příbalových letácích.

Jaké je hnojení révy vinné?

Hnojení révy je velmi důležité, a to především v období, kdy čekáte úrodu. Na keřích révy vinné postupně vylamujte zálistky ve spodní části letorostů. Půdu kolem keřů kypřete a přihnojujte roztokem dusíkatého hnojiva, zejména pokud keře špatně rostou.

Kde je Nejlepší doba k řezu révy vinné?

Hluboký zimní řez révy vinné je velmi důležitý, neboť zajistí kvalitní plody a dlouholetost keře. Pro zahrádkáře, kteří pěstují jen několik keřů, je nejlepší doba k řezu právě koncem února. Révu je vhodné řezat v bezmrazých a suchých dnech. Dešťové srážky mohou napomáhat k rozšiřování spor dřevokazných hub, které omezují životnost vinice.

Jak přihnojovat vinnou révu?

Na sklonku léta vinnou révu přihnojujte. Pokud nenecháte révu přerůst a budete ji pravidelně na jaře zastřihávat, dočkáte se velké úrody. Mnozí pěstitelé doporučují vinnou révu zastřihávat na jaře a potom po násadě květů, kdy se už začnou tvořit malé bobulky.

Související příspěvky: