Kdy jsou brusinky pěstovány?

Obsah

Kdy jsou brusinky pěstovány?

Kdy jsou brusinky pěstovány?

Komerčně pěstované brusinky jsou známé jako americká brusinka ( Vaccinium macrocarpon ) nebo někdy označovaná jako lowbush. Jsou vlastně dřevnaté, trvalé vinné révy, které mohou protáhnout běžce na 6 stop. Když jaro přichází, vinice vysílají vzpřímené výhonky z běžců, které potom produkují květiny následované brusinkami na podzim.

Co jsou brusinky?

Brusinky jsou drobné bobule červené barvy, které mají vynikají kyselou chutí a řadou kladných účinků na zdraví. Rostou na keřících s názvem brusnice brusinka (Vaccinium vitis-idaea), jejichž domovinou jsou skandinávské země v severní Evropě.

Proč jsou brusinky plovoucí?

Brusinky plovoucí; mají kapsy vzduchu uvnitř, takže zaplavené bažiny usnadňují odstranění ovoce z vinné révy. Vodní navijáky nebo "vajíčka" přimíchávají vodu z bažiny, která rozrušuje bobule z vinné révy, což způsobuje, že se plavou až k hladině vody.

Proč jsou brusinky superpotraviny?

Brusinky řada odborníků na zdravou výživu považuje za superpotraviny, díky jejich skvělému nutričnímu profilu a zdravotním účinkům. Například pomáhají při hubnutí a prospívají i našemu srdci ( 1 ).

Související příspěvky: