Jak připravit brusinky?

Obsah

Jak připravit brusinky?

Jak připravit brusinky?

Postup přípravy 1 Brusinky přeberte a opláchněte. 2 Všechny ingredience vložte do velkého hrnce – vanilkový lusk rozřízněte a vyjměte z něj potřebná semínka. 3 Směs přiveďte k varu – nelekejte se, brusinky začnou praskat. 4 Brusinky míchejte a vařečkou je přitlačujte na boky hrnce, abyste získali více šťávy. 5 Vařte asi 15 minut a poté vypněte. 6 Dalších 15 minut směs nechte vychladnout.

Co jsou brusinky zdraví prospěšné?

Shrnutí: Brusinky jsou bohatým zdrojem antioxidantů, jako jsou mangan, vitamín C či vitamín E a obsahují také zdraví prospěšné rostlinné látky, jako jsou antokyany nebo quercetin.

Proč jsou brusinky superpotraviny?

Brusinky řada odborníků na zdravou výživu považuje za superpotraviny, díky jejich skvělému nutričnímu profilu a zdravotním účinkům. Například pomáhají při hubnutí a prospívají i našemu srdci ( 1 ).

Co jsou brusinky a brusinkový extrakt?

Laboratorní studie a studie na zvířatech naznačují, že brusinky a brusinkový extrakt mohou pomáhat při regulaci hladiny glukózy v krvi (glykémie), díky tomu že obsahují hodně polyfenolů a vlákniny ( 22 , 23 , 24 , 25 ). Předběžné studie provedené na lidech (humánní studie) tato zjištění potvrzují.

Související příspěvky: