Jaké jsou rybízy pro nás nejlepší?

Obsah

Jaké jsou rybízy pro nás nejlepší?

Jaké jsou rybízy pro nás nejlepší?

Nejdříve si rozmyslíme, jaká barva a chuť rybízu je pro nás ta nejlepší: 1 Červené rybízy zrají podle odrůdy od začátku června do konce srpna až září. Jsou výrazné, kyselé, krásně barevné. 2 Bílé rybízy jsou pozdnější, sklízejí se od poloviny července a mají ještě jednu výhodu – neozobávají je ptáci. 3 Černý rybíz sbíráme zhruba od 10. července do poloviny srpna.

Jak pěstovat rybíz?

Pěstování rybízu 1 Jak rybíz pěstovat. Keře donesené na jaře nebo na podzim ze školky na den namočíme do vody a až potom vysadíme. ... 2 Sladká sklizeň a rybízové víno. Zpracovávat můžeme samostatně bílý, červený i černý rybíz. Skvělé jsou marmelády a zavařeniny, mražený rybíz přijde v zimě vhod na koláče. 3 Džemy a marmelády. Rané rybízy můžeme přidávat do džemů k jahodám nebo třešním. Jahody samy neželírují, nezralý rybíz jim dodá pektin a výraznou chuť.

Kdy zrají červené rybízy?

Červené rybízy zrají podle odrůdy od začátku června do konce srpna až září. Jsou výrazné, kyselé, krásně barevné. Bílé rybízy jsou pozdnější, sklízejí se od poloviny července a mají ještě jednu výhodu – neozobávají je ptáci. Černý rybíz sbíráme zhruba od 10. července do poloviny srpna.

Co se liší od rybízu?

Plody rybízu se od sebe neliší jen barvou a chutí. Mají rozdílné nároky na půdu a živiny, ale také každý z nich plodí na jiném dřevě. Poradíme vám, jaké odrůdy zvolit a jak řezat, aby rybízy dávaly co největší úrodu. Rybíz má stejné nároky na půdu jako angrešt.

Související příspěvky: