Co je plnění pro případ dožití z pojištění?

Obsah

Co je plnění pro případ dožití z pojištění?

Co je plnění pro případ dožití z pojištění?

plnění pro případ dožití z pojištění pro případ dožití plnění pro případ dožití z pojištění pro případ smrti nebo dožití jiný příjem z pojištění osob, který není pojistným plněním a nezakládá zánik pojistné smlouvy.

Jak aplikovat jednorázové pojištění při dožití?

Výše uvedený postup lze aplikovat v prvé řadě u tzv. jednorázového vyrovnání, které je vypláceno ze soukromého životního pojištění při dožití jako jednorázová částka. Toto se týká především kapitálového a investičního životního pojištění. Základ daně je poté zdaňován 15% srážkovou daní.

Jak je životní pojištění rozděleno?

Životní pojištění lze zjednodušeně rozdělit na samostatné rizikové pojištění pro případ smrti (rizikové životní pojištění) a dále na kapitálové životní pojištění, investiční životní pojištění a důchodové pojištění. Poslední tři typy pojištění kryjí i „riziko“ dožití.

Co se týká pojištění životního pojištění?

Výjimku tvoří odkupné, kde není základ daně snižován o pojistné hrazené zaměstnavatelem. Výše uvedený postup lze aplikovat v prvé řadě u tzv. jednorázového vyrovnání, které je vypláceno ze soukromého životního pojištění při dožití jako jednorázová částka. Toto se týká především kapitálového a investičního životního pojištění.

Související příspěvky: