Co je kolagen?

Obsah

Co je kolagen?

Co je kolagen?

Co je kolagen? Kolagen je hlavní strukturální a nejhojněji se vyskytující protein, který se nachází v živočišných pojivových tkáních. Je tvořen aminokyselinami a obsahuje specifické aminokyseliny jako je glycin, pralin, hydroxyprolin a arginin.

Jak zvýšit produkci kolagenu v pokožce?

Produkce kolagenu v pokožce se dá také podpořit neinvazivními metodami estetické medicíny, jakou je třeba monopolární radiofrekvenční energie. Tato terapie přesně cílí na kolagenová vlákna. „Při ošetření Thermage na kůži působí radiofrekvenční energie, která je velmi přesně zacílena na kolagenová vlákna.

Jaké jsou účinky kolagenu?

Účinky kolagenu 1 Kosti – Kolagen tvoří třetinu kostí. Podílí na pevnosti, pružnosti, zavápnění kosti a také na kvalitě vaziva. V kostech... 2 Klouby – Tato bílkovina je důležitá pro správnou funkci chrupavek, vždyť tvoří až 40 procent chrupavky. Je to místo, kde... 3 Cévy – Cévní stěny, které mají dostatek kolagenu, jsou pružnější. 4 Vrásky, kůže – Kolagen podporuje zesíťování a... More ...

Jak zvýšit produkci kolagenu v našem těle?

Pro tvorbu kolagenu v našem těle je zapotřebí dbát na náš jídelníček a zařadit do něj dostatečné množství aminokyselin. Produkci kolagenu podporuje například vitamin C nebo omega-3 mastné kyseliny. „Doporučuji se zaměřit na komplexní stravu bohatou na vitamíny a minerální látky.

Související příspěvky: