Co se týče olivového oleje?

Obsah

Co se týče olivového oleje?

Co se týče olivového oleje?

Souvisí to s tím, že olivový olej pomalu zmýdelňuje. Pokud se rozhodnete použít panenský oliváč , tak u něj je saponifikace ještě pomalejší. K urychlení stopy se používají také některé složky, které urychlují saponifikaci např. med, cukr, mléko, mléčné výrobky, některé éterické oleje atd.

Co jsou nejlepší Olivová mýdla?

Nejlepší olivová mýdla jsou prý po roce zrání. U nás tak dlouho nevydrželo Ale mám jedno schované a za pár měsíců poreferuji, jak dopadlo. Na zmýdelnění 1000 g oleje jsem použila 123.32 g NaOH rozpuštěného ve 246.65 g vody při přetučnění 8 %.

Jak si udělat peeling z olivového oleje?

Udělejte si vlastní peeling z olivového oleje. Budete k tomu potřebovat čtyři polévkové lžíce olivového oleje, tři polévkové lžíce třtinového cukru a trochu šťávy z citronu. Všechny ingredience důkladně promíchejte a peeling si vmasírujte do pokožky.

Jak zrát olivové mýdlo?

Nakrájené mýdlo rozložíme například na dřevěný rošt, abychom zajistili rovnoměrné odvětrávání. Olivové mýdlo necháme zrát alespoň 6 týdnů (pokud neprošlo gelem, tak i déle) na suchém a dobře větraném místě. Během zrání ztrácí vodu a dochází k zreagování zbytku hydroxidu.

Související příspěvky: