Co by se stalo při vymetání komína?

Obsah

Co by se stalo při vymetání komína?

Co by se stalo při vymetání komína?

Tady by se při vymetání komína stalo to, že všechny saze z komína by zůstaly ležet nahoře na výměníku/troubě a nebylo by je možné odtud nijak vymést. Často se setkáváme se snahami na kouřovod instalovat různá dodatečná zařízení, například teplovzdušné či teplovodní výměníky.

Co jsou komínové roury?

Komínové roury - Každá kamna nebo krb potřebují roury, trouby a kouřovody, kterým se ven z domu odvádí spaliny. Komínové roury jsou vyrobené z oceli o síle 1,5 mm a kouřovody o síle 2 mm. Pokud některý (kouřovod) komponent netěsní správně nebo je poškozený, kamna dobře netáhnou. Zplodiny se tak můžou dostat i do místnosti.

Jaké jsou kouřovody mezi jednotlivými kusy?

Většina kouřovodů mezi jednotlivými kusy dobře těsní. Avšak někdy je potřeba dotěsnit některé přechody mezi redukcemi nebo dopojení do hrdla na spotřebiči. K tomu lze použít buďto kamnářské šňůry o různých průměrech a nebo kamnářský tmel od různých firem, například Soudal. Všechno běžně prodávají technické drogerie, kovomaty a prodejny barev.

Jak se tah komína mění podle počasí?

Navíc tah komína se v čase mění podle počasí, někdy potřebujeme topit víc, jindy míň a tehdy přijde ke slovu kouřová klapka. I kdyby se později ukázalo, že klapku nebudete využívat, tak to ničemu nevadí, protože ji necháte trvale otevřenou.

Související příspěvky: