Jak obnovit lithium-iontovou baterie?

Obsah

Jak obnovit lithium-iontovou baterie?

Jak obnovit lithium-iontovou baterie?

U lithium-iontových baterií nemůžete obnovit, ale můžete prodloužit životnost baterie. Metoda čtení 2. Máte-li lithium-iontovou baterii, můžete zvýšit její život tím, že zajistíte, že váš notebook je v pohodě. Pokud máte laptop, který se opravdu horko, může poškodit baterii a způsobit zkrácení výdrže baterie.

Jak dlouho vydrží li-ion baterie?

Li-Ion baterie jsou citlivé na teplotu, dlouhodobé používání nesprávné nabíječky může články baterie zahřívat a tím podstatně zkracovat jejich životnost. Správně používaný Li-Ion akumulátor Hecht má životnost okolo 800 – 1200 nabíjecích cyklů, což může znamenat i několik let spolehlivého používání.

Proč dlouhodobě neskladujte baterii plně vybitou?

Nikdy dlouhodobě neskladujte baterii plně vybitou, i když je samovybíjení relativně nízké, pokud by napětí některého z článků kleslo pod 2,8 V bude problém akumulátor znovu „oživit“ a při dlouhodobém uskladnění vybité baterie je riziko, že „zemře“ nadobro.

Jak se zbavit lithiových akumulátorů?

Tomuto stárnutí nelze zabránit, je však možné jej minimalizovat a u lithiových akumulátorů to platí dvojnásob. První zásadou by mělo být, že by se akumulátor neměl uskladňovat vybitý, zároveň však není vhodné jej uskladňovat ani plně nabitý.

Související příspěvky: