Jak dlouho je životnost tepelného čerpadla?

Obsah

Jak dlouho je životnost tepelného čerpadla?

Jak dlouho je životnost tepelného čerpadla?

Životnost tepelného čerpadla je 10 let. Životnost tepelného čerpadla je dána především životností kompresoru, která je závislá hlavně na počtu startů kompresoru. To lze ovlivnit akumulací tepla a správným dimenzováním výkonu čerpadla (čerpadlo s vyšším výkonem častěji spíná a kompresor dříve odejde).

Jak se vstřikují palivové čerpadla?

Palivo se tlačí do vstřikovačů, které je následně vstřikují do válců motoru. Používají se dva typy palivových čerpadel: čerpadlo umístěné v palivovém potrubí a čerpadlo v nádrži. Čerpadlo umístěné v palivové nádrži se v současnosti používá nejčastěji. Umístění dovnitř palivové nádrže snižuje hluk generovaný elektromotorem palivového čerpadla.

Kdo používá čerpadlo v palivové nádrži?

Čerpadlo umístěné v palivové nádrži se v současnosti používá nejčastěji. Umístění dovnitř palivové nádrže snižuje hluk generovaný elektromotorem palivového čerpadla. Zajišťuje také správný přívod paliva do čerpadla, jeho mazání a chlazení. Když se pohybuje hřídel uvnitř palivového čerpadla, lopatky se točí okolo hřídele a vytváří tak vířivý pohyb.

Jak zajistit čerpadlo z vrtu?

Čerpadlo vždy zajistěte ocelovým lankem, které připevněte ve zhlaví vrtu/studny pomocí svorek. Lanko slouží jako dodatečné jisticí zařízení, které umožňuje vytažení čerpadla z vrtu, pokud by došlo k porušení potrubí. Po dokončení instalace musí lanko zůstat zavěšeno volně bez pnutí.

Související příspěvky: