Jsou diabetici omezeni výběrem potravin podle GI?

Obsah

Jsou diabetici omezeni výběrem potravin podle GI?

Jsou diabetici omezeni výběrem potravin podle GI?

Diabetici 1. typu nejsou omezeni výběrem potravin podle hodnoty GI, pouze by měli znát přibližnou hodnotu GI všech potravin, aby mohli adekvátně zvýšit nebo snížit časový interval mezi podáním inzulinu a snědením potraviny s daným GI.

Jak vysvětlit význam diabetické diety?

Edukační intervence a. Vysvětlit význam diabetické diety Strava je nedílnou součástí terapie diabetiků a hraje v ní velmi důležitou roli. Je zdrojem energie, kterou tělo využívá k činnosti psychické a fyzické. Nadbytečné množství potravy vede k nárůstu hmotnosti a u diabetiků navíc ke zvyšování glykemie.

Co se týče diabetiků?

Nadbytečné množství potravy vede k nárůstu hmotnosti a u diabetiků navíc ke zvyšování glykemie. Diabetici musí omezovat v potravě nejen cukry, ale i tuky – jídelníček musí být vyvážen obsahem všech složek potravy: cukrů, bílkovin, tuků, vody, vitamínů, minerálů, stopových prvků a vlákniny.

Co je diabetes v těhotenství?

Diabetes v těhotenství Prof. MUDr. Aleš Roztočil, CSc. Gynekologicko porodnické oddělení, Nemocnice Jihlava Definice Diabetes mellitus je skupina metabolických poruch, které se projevují hyperglykémiemi vlivem nedostatečné sekrece insulinu pankreatem nebo zvýšením insulinové rezistence, nebo kombinací obou.

Související příspěvky: