Co se děje při ladění karburátoru?

Obsah

Co se děje při ladění karburátoru?

Co se děje při ladění karburátoru?

V reálu se snažíme při ladění karburátoru tomuto poměru přiblížit co nejvíce. Pokud je směs bohatá a obsahuje hodně benzínu, dochází k poškozování svíček a zároveň se v důsledku smývání olejového filmu nadměrně opotřebuje válec.

Jak velká je směs karburátoru?

Jednoduše řečeno bohatost směsi u karburátoru znamená, v jakém poměru se bude benzín a vzduch mísit. Ideální poměr by měl být 14,7 dílů vzduchu a 1 díl benzínu.

Jak nastavit bohatost směsi karburátoru?

Jak tedy bohatost směsi nastavit tak, aby byla “akorát”? Jednoduše řečeno bohatost směsi u karburátoru znamená, v jakém poměru se bude benzín a vzduch mísit. Ideální poměr by měl být 14,7 dílů vzduchu a 1 díl benzínu. Pokud tohoto poměru dosáhnete, budete mí nastavenou opravdu špičkovou směs v tzv. stechiometrickém poměru.

Jaké je seřízení bohatosti karburátoru?

Správné seřízení bohatosti směsi u karburátoru je tedy pro běh motoru opravdu důležitý, a proto byste mu měli věnovat náležitou pozornost. Než se do samotného seřizování pustíte, musí mít motor provozní teplotu. Seřízení se poté provádí šroubem bohatosti směsi pro běh naprázdno a korekčním šroubem otáček.

Související příspěvky: