Jak použít solární články v panelech?

Obsah

Jak použít solární články v panelech?

Jak použít solární články v panelech?

Solární články v panelech nebo jednotlivé solární panely mohou být propojeny v tzv.: 1 sériovém zapojení - zvyšuje výstupní napětí a zachovává výstupní proud panelu jednotlivých panelů. 2 paralelním zapojení - zvyšuje max. odebíraný proud a zachovává výstupní napětí jednotlivých panelů 3 sériově-paralelním zapojení - kombinuje sériové i paralelní pospojování pro získání... More ...

Co je solární panel?

Solární panel (fotovoltaický panel či modul) je soubor několika pospojovaných solárních článků obvykle do výkonu cca 300 W, které generují výstupní napětí odpovídající násobku napětí jednotlivých sériově připojených článků. Zdroje o větším výkonu skládající se z několika propojených solárních panelů se již obvykle nazývají solární elektrárny.

Jaké jsou výstupní napětí solární elektrárny?

Požadované výstupní stejnosměrné nebo i střídavé napětí solárního panelu či malé solární elektrárny se dosahuje polovodičovými DC-DC měniči nebo DC-AC střídači.

Co je solární elektrárna?

Zdroje o větším výkonu skládající se z několika propojených solárních panelů se již obvykle nazývají solární elektrárny. Solární články v panelech nebo jednotlivé solární panely mohou být propojeny v tzv.: sériovém zapojení - zvyšuje výstupní napětí a zachovává výstupní proud panelu jednotlivých panelů.

Související příspěvky: